torsdag 29 oktober 2015

Jul-ish choklad

Igår eftermiddag bestämde jag och en fin vän/kollega att ta en paus i arbetsdagen och ta en promenad i den krispiga, vackra höstdagen. Och för att klargöra en sak för er som läser detta, en promenad för oss inkluderar alltid ett besök i någon mat-/te-/chokladrelaterat affär - punkt slut. Igår var det ett besök i Faluns mysigaste te- och chokladbutik som stod på agendan, OCH jag är så glad att vi gick dit! För där, mitt bland all annan underbar, ekologisk choklad finner jag en magisk choklad med saffran- och pistagesmak som "konstigt" nog följde med mig till kassan (ackompanjerad av ett fantastiskt yogi-te). Tillbaks på jobbet dröjde det inte många minuter innan chokladen var avsmakad, och ögonblicket som jag bet i chokladen och lät smakerna väcka alla mina smaklökar var magisk. Helt plötsligt stod tiden still, allt var tyst och stilla men alla mina sinnen var mer vakna än på väldigt länge. Anledningen? Chokladen var magisk, ja t.o.m. sagolik♡

fredag 23 oktober 2015

Nyhet värd att prov

Oj, vad det ekar tomt här inne. Förlåt. Ska försöka skärpa mig. Framför allt då det faktiskt bara är typ 1 månad kvar tills julsakerna får tas in (tar alltid in dem veckan innan första advent)!

Här och var dyker nyheter inför julen upp, vissa gör mig nyfiken medan vissa inte fångar min uppmärksamhet alls. En nyhet som dock gjorde mig mer än nyfiken är Yogi christmas te! Den här hösten har jag druckit SÅÅÅÅÅ mycket chaite, så att prova detta te är ju ett måste! Så med andra ord har jakten efter detta börjat, fortsättning följer...

onsdag 7 oktober 2015

Typ julmat?

Just nu är bloggandet inte det bästa, och en av anledningarna är nog att jag inte har de bästa julkänslorna än. Dock förekommer fortfarande juliga saker regelbundet i mitt liv, t.ex. bakas saffransscones varje vecka, Yankee Candle-ljus brinner hela kvällar och jag knaprar mer än gärna på kanelknäcken med smör. Häromdagen gjorde jag dessutom en maträtt som var med på förra årets julbord, en maträtt som jag faktiskt skulle klassa som typ julmat. Svamp- och grönkålspaj med bl.a. valnötter - så god! Är naturligt vegetarisk men kan göra vegansk om så önskas genom att byta ut mjölkprodukterna mot växtbaserade sådana. Har justerat om lite i ingredienslistan och mängderna, men originalet hittar ni här. Tycker faktiskt att det är skönt att bryta av ett klassikt julbord med korv, köttbullar, lax, skinka, etc. med en helt vegetarisk rätt. Är ganska säker på att denna paj kommer återfinnas på 2015-års julbord också (även om det bara är jag och min mamma som äter av den...).

 Bild lånad från Paulas fina blogg.